Kampioenschap straatvoetbal in Dordt

Het eerste lokale kampioenschap straatvoetbal wordt op 27 september op het Energieplein in Dordrecht gehouden. De winnaars mogen zich de beste straatvoetballers van de stad noemen. Aan het eendaagse toernooi kunnen alleen basisscholen uit Dordt meedoen. Al 24 scholen zouden interesse hebben getoond om mee te doen.

 

Bedenker van het Straatvoetbal Kampioenschap Dordrecht is Giuliano Sjoerdbalie (29). De Amsterdammer kwam twee jaar geleden in de stad wonen en wierp onlangs ‘een balletje’ op bij de gemeente Dordrecht of het niet leuk zou zijn zo’n toernooi te houden.

,,Ik liep begin dit jaar langs het Energieplein bij de Noordendijk. Daar zie ik bijna nooit kinderen voetballen”, vertelt hij. ,,Dezelfde week was ik ook nog in Amsterdam. Mijn moeder had nog wat leuks voor me: plakboeken van vroeger met foto’s van straatvoetbal in Amsterdam. Toen kreeg ik een idee: waarom is zoiets niet in Dordt?

Waarom is zoiets niet in Dordt?

Er is wel eens een Nationale Straatvoetbaldag bij het stadion van FC Dordrecht geweest, maar dat was niet specifiek voor de stad. ,,Ik heb Dordt Sport benaderd en die zagen het wel zitten. Zo is het balletje gaan rollen.”

Interesse

Sjoerdbalie richt zich alleen op de basisscholen binnen de gemeentegrenzen. Inmiddels heeft hij 26 scholen bezocht om de interesse te peilen. ,,Twee scholen gaven aan niet mee te doen, maar 24 andere zijn enthousiast.”
Sjoerdbalie hoopt al die scholen op 27 september te begroeten. Alleen leerlingen uit de groepen 7 en 8 mogen meedoen. Gastspelers zijn ten strengste verboden, om zo competitievervalsing te voorkomen.

Elk team bestaat uit zes speler of speelsters; de jongens en meiden spelen in gescheiden teams. Bij ieder team moet een coach zijn van minimaal 21 jaar.

 

Zie voor bron, afbeeldingen en verder lezen: ad.nl